Hlavní obsah

Dětský den na hradě Malenovice nabídne tajemství i hradní řády

Novinky, Barbora Janečková

Řád hradního pekaře mohou získat všechny děti, které se aktivně zapojí do prohlídky hradu Malenovice v sobotu 13. června. Tradiční Dětský den se letos ponese v duchu antického hesla Chléb a hry.

Foto: Barbora Janečková

Hrad Malenovice zabaví celou rodinu.

Článek

„Prohlídky hradu budou přizpůsobeny dětem a jejich pozornosti. Po cestě hradními expozicemi je čekají například ukázky starého pekařského řemesla nebo odhalování tajemství výroby chleba vlastníma rukama,“ láká na speciální dětský program Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Prohlídky budou organizovány podle potřeby od 10 do 17 hodin po skupinkách s průvodcem.

Čekající děti se mohou zabavit na osmi herních stanovištích v předhradí nebo se jít s rodiči a kamarády podívat za hájenku na ukázky sokolnictví v podání Stanice ochrany fauny z Hluku. Od 10 do 12 hodin budou na hradě znít lidové písničky v podání dětské cimbálové muziky Valášek při ZUŠ Jižní Svahy ve Zlíně.

„V hájence se kromě komentovaných prohlídek národopisné expozice Dřevo, proutí, sláma uskuteční i vernisáž nové výstavy s názvem Lidové stavby známé a neznámé, která začne ve 14 hodin,“ upřesnila další část bohatého programu Milena Dvořáková.

Výstava se koná při příležitosti 20. výročí vyhlášení památkově chráněných vesnických sídel ve Zlínském kraji.

Po celý den je pro malé i velké návštěvníky připraveno speciální občerstvení, které zajišťuje nově otevřená Restaurace pod hradem, stánek DolceVita a Dary kraje. Děti do 15 let mají v sobotu 13. června vstup na hrad a na hájenku zdarma, dospělí zaplatí běžné vstupné. Akce se koná za každého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám