Hlavní obsah

Děti z Otakárku vystavují na mníšeckém zámku

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 27. dubna v 10 hodin se na zámku v Mníšku pod Brdy koná vernisáž výtvarných prací dětí z výtvarné dílny Otakárek. Rodiče, příbuzní, přátelé i návštěvníci jsou zváni na slavnostní zahájení.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Děti z Otakárku nemají na Mníšku premiéru, ale vystavují zde celkem pravidelně. V zámku už mají pro sebe rezervovanou výstavní místnost v rohu nádvoří a tu vždy celou zaplní svými uměleckými díly. Jejich práce ovšem byly k vidění například také v Dobříši, v Památníku Karla Čapka nebo na Skalce.

Výtvarná dílna Otakárek pracuje v Mníšku vlastně už od roku 2003, kdy byla ještě součástí většího projektu zahrnujícího i výuku zpěvu, tanec a hru na hudební nástroje. Dnes do Otakárku tak již zřejmě dochází několikátá generace dětí. Věnují se různým tradičním i netradičním výtvarným technikám, kresbě, malbě, grafice i modelování.

Jak praví vedoucí výtvarnice, lektorka a spoluzakladatelka Otakárku Daniela Doubková, důležité je ale hlavně to, že se v dnešní době děti spolu setkávají, vzájemně komunikují, tráví spolu volný čas, poznávají svět i sebe a rozvíjejí své dovednosti. V časech mobilů, tabletů a sociálních sítí to jistě není málo.

Návštěvníci mohou kromě nové dětské výstavy na Mníšku spatřit také výstavu mandal, využít vyhlídku ve věži, prohlédnout si zámek na dvou prohlídkových trasách, s dětmi barvit sádrové odlitky, sejít do pohádkového Kouzelného sklepení nebo zavítat na speciální čarodějnickou prohlídku.

Reklama

Výběr článků

Načítám