Hlavní obsah

Děti z Frýdku-Místku budou mít v pískovištích nový písek

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pískoviště na dětských hřištích ve Frýdku-Místku, která jsou ve správě města, dostávají v těchto dnech nový písek. Zaměstnanci technických služeb ho na více než sto deset pískovišť spotřebují zhruba tři sta tun.

Foto: TS a.s.

výměna písku

Článek

Město na výměnu písku, který splňuje příslušné hygienické normy, každoročně uvolňuje z rozpočtu nemalou finanční částku. Letos je to čtyři sta tisíc korun.

„Pravidelně, vždy na jaře, provádíme kontroly dětských hřišť. Zaměřujeme se na technický stav herních prvků po zimě a samozřejmě na pískoviště. Bezpečnost dětí je pro nás důležitá. Proto také každým rokem měníme písek v pískovištích, a to zejména z hygienických důvodů. Následně, v letních měsících, měníme na pískovištích sedací části poškozené ať už vlivem počasí nebo vandaly a průběžně opravujeme také poškozené houpačky, prolézačky a podobně,“ konstatoval primátor Michal Pobucký.

„Co se týče výměny písku, z pískovišť odtěžujeme horní vrstvu původního písku do hloubky dvaceti centimetrů, pak navezeme nový písek, celou plochu urovnáme a ručně dočistíme. Certifikovaný písek letos rozdělíme mezi 62 frýdeckých a 47 místeckých pískovišť. Obměnu písku bychom měli ukončit v prvním červnovém týdnu s tím, že v létě budeme na nejvíce využívaných hřištích písek do pískovišť dosypávat,“ přiblížil předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut.

Žádáme majitele psů a koček, aby své čtyřnohé mazlíčky při venčení drželi od vyčištěných pískovišť opodál, aby nový čistý písek nebyl vzápětí znečištěn exkrementy. 

„Rovněž bych chtěl vyzvat občany, aby nebyli ke svému okolí lhostejní, a pokud uvidí někoho ničit vybavení dětských hřišť, aby neprodleně kontaktovali městskou policii. Nejenže tím přispějí k ochraně městského majetku, který slouží všem, ale mohou tím také zabránit případnému zranění dítěte na vandaly poškozené houpačce nebo lanové prolézačce a podobně,“ vyzval primátor Michal Pobucký.    

Reklama

Výběr článků

Načítám