Hlavní obsah

Deset zraněných dětí ošetřila pražská záchranka za dva sváteční dny

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za uplynulé dva sváteční dny musela pražská záchranná služba vyjíždět k deseti zraněným dětem. Nejmladšímu byl rok, nejstaršímu 16 let.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Záchranná služba hlavního města má denně v průměru osm úrazů dětí. Měsíčně vyjíždí k přibližně 250 případům. V letních měsících většina dětí odjíždí mimo hlavní město, zastoupí je ale děti turistů. Nejčastějšími úrazy v létě jsou sportovní aktivity a nepozornost rodičů při hlídání dětí.

Nejmladším svátečním pacientem byl chlapec narozený v roce 2010. Záchranka u něj zasahovala s podezřením na úraz hlavy způsobeným pádem na Pražském hradě. Dalším malým pacientem se stala tříletá holčička, která si poranila zápěstí ve Vodičkově ulici.

Jako zle vypadající mohla působit zranění dvou ročních holčiček, které se popálily na hlavě, hrudi a paži. Musely být převezeny na popáleninové centrum ve vinohradské nemocnici.

Sportovce ve věku 11 a 13 let odvezli ze sportoviště v Braníku do krčské nemocnice a ze skateparku na Štvanici převezla sanitka dvanáctiletého bruslaře se zlomeným předloktím. O dalšího čtrnáctiletého sportovce s podezřením na úraz oka převezli záchranáři ze Střešovic.

Patnáctiletého chlapce pro změnu odvezli z Petřína, kde si pádem způsobil otřes mozku a jako posledním pacientem pražské záchranné služby, byl šestnáctiletý chlapec s otřesem mozku způsobeným pádem do řeky v Choceradech, odkud ho letecky transportoval vrtulník do motolské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám