Hlavní obsah

Den otevřených dveří uspořádal v sobotu Dopravní podnik Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 10. října 2015 uspořádal Dopravní podnik Ostrava při příležitosti oslav 85 let zavedení autobusové dopravy den otevřených dveří na svých pracovištích v dílnách v Ostravě - Martinově a v garážích v Ostravě - Porubě.

Foto: Josef Zajíc

Den otevřených dveří Dopravního podniku Ostrava. Garáže v Porubě.

Článek

V obou zařízení Dopravního podniku Ostrava a zvláště v dílnách DPO v Martinově probíhal slavnostní Den otevřených dveří u příležitosti 85 let trvání autobusové dopravy v Ostravě. Program pro návštěvníky byl od 9,00 do 16,00 hodin.

Návštěvníci, mimo prohlídky zařízení dílen, útroby autobusů, opravarenské stroje a podobně,  mohli zhlédnout také vystoupení hasičů, policie a složek IZS.  Diváci si mohli prohlédnout ukázky navařování a broušení kolejnic a ovládání výhybek. Pro děti byl připraven skákací hrad, kolotoče a jiné atrakce pro děti i dospělé. V kulturním programu  se ukázali Klauni z Balónkova a koncert  mladé zpěvačky Markéty Konvičkové.

V garážích DPO v Ostravě - Porubě návštěvníci zhlédli typy autobusů, které jezdí na autobusových trasách městské hrmadné dopravy. Byly zpřístupněny haly, kde se autobusy čistí, dělají se drobné opravy, údržba a je k dispozici velká myčka autobusů. Rodiče se svými staršími dětmi byli seznámeni s prezentací Střední technické a dopravní školy.

V jednom z exponátu zaměstanaci DPO trpělivě lidem vysvětlovali práci s elektornickým systémem  označování na obsluhu terminálů ve vozidlech MHD, který bude zaveden v Ostravě od 1. listopadu 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám