Hlavní obsah

Daniela Kovářová představila v Ostravě svou šestou knihu Sbohem, cizinko

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbohem, cizinko je román s detektivní zápletkou. Ve čtvrtek 17. ledna knihu v Domě knihy Librex v Ostravě představila jako svou šestou knihu Daniela Kovářová.

Foto: Josef Zajíc

Zleva: redaktor nakladatelství MF Antonín Kočí, JUDr. Daniela Kovářová, Jitka Vaňková.

Článek

Spisovatelka JUDr. Daniela Kovářová se narodila v Ostravě. Od 1. července 1990 si otevřela vlastní advokátní praxi zaměřenou na smluvní agendu, rodinné právo a obhajoby ve věcech trestních. Od května 2009 do června 2011 byla ministryní spravedlnosti v úřednické vládě Jana Fišera.

Mimo odborných publikací a novinových statí napsala pět knih povídek. V roce 2008 fantastické povídky pod názvem Minutové povídky. V roce 2009 přidala Láskyplné povídky, o kterých sama řekla: "V celé knížce byly celkem tři věty, které mírně připomínaly erotiku. Bulvár na to konto ze mě udělal spisovatelku erotických románů."

V roce 2010 reaguje na své dny strávené ve své ministerské funkci a vydává knihu Můj flirt s politikou aneb Příručka pro ministryně. Oko za oko aneb Justiční povídky vydala autorka v roce 2011. V květnu v témže roce další knihu Nebe, peklo, ráj.

V listopadu 2012 vydala v nakladatelství Mladá fronta svou šestou knihu. Román s detektivní zápletkou Sbohem, cizinko.

Autorka návštěvníkům spolu s nakladatelským redaktorem Antonínem Kočím přečetla pár úryvků z románu. Příběh začíná večerní jízdou autem, přemýšlením při jízdě, nepozorností a autohavárií, při které hrdinka románu umírá. Pak se odehrávají příběhy hlavních příbuzných, kteří si vzpomínají na zemřelou, její život a postoje k životu. Každý ze svého pohledu. Takže o tom, jaká žena ve skutečnosti byla, se dozví až čtenář při přečtení románu sám.

V diskuzi odpovídala Daniela Kovářová na otázky ze své tvorby, o svém osobním životě. Došlo také na otázky z politické sféry, na které autorka reagovala diplomaticky a s politickým přehledem tím, že odpověděla na zcela jinou otázku.

Po prezentaci knihy a besedě s návštěvníky následovala autogramiáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám