Hlavní obsah

Cyklostezky Uherskohradišťska otevřely stovky cyklistů i pěších turistů

Novinky, Petra Kučerová
Aktualizováno

I přes ne úplně ideální počasí uplynulého týdne byly v sobotu 29. dubna symbolicky otevřeny cyklostezky na Uherskohradišťsku. Bylo opět vyznačeno sedm cyklistických a dvě pěší trasy, na které se vydalo celkem 559 registrovaných cyklistů a pěších turistů.

Foto: Městské informační centrum Uherské Hradiště

Na Masarykově náměstí byl start i cíl

Článek

Tyto pak doplnily necelé dvě stovky neregistrovaných účastníků, kteří se připojili po trasách. Menší účast než v minulých jarních ročnících přičítají organizátoři kromě počasí také avizovaným policejním kontrolám. 

„Kromě domácích přijeli tuto akci podpořit i její příznivci z mnoha koutů České a Slovenské republiky, jako tradičně zde byli například návštěvníci z Brna, Zlína, Frýdlantu nad Ostravicí, Bratislavy, Staré Turé a dalších míst,“ informovala Hana Patková z pořádajícího Městského informačního centra Uherské Hradiště.

Účast byla mezinárodní

Na stezky se vydali i účastníci ze zahraničí. Jeden z nich, původem Holanďan žijící nyní v Portugalsku, přijel v rámci dobrovolnického programu do Uherského Hradiště speciálně na tuto akci a vedl jako jeden z trasérů Velehradskou stezku, na pěší Staroměstskou stezku se zase vydala turistka z Finska.

V odpoledním programu vystoupil Mužský sbor Kudlovice a cimbálová muzika Bálešáci ze Starého Města. Proběhlo losování tombol pro dospělé i děti o hodnotné ceny, které věnovali partneři akce.

Jarní část 12. ročníku Na kole vinohrady Uherskohradišťska otevřela jak cykloturistické trasy Slovácka, tak i cyklus akcí Krajem vína 2017 na Moravských vinařských stezkách. 

Reklama

Výběr článků

Načítám