Hlavní obsah

Cyklostezka Bečva zahájí novou sezónu hromadnou akcí

Novinky, Monika Malíšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. dubna proběhne historicky první oficiální zahájení sezóny na Cyklostezce Bečva. Z několika míst ležících podél cyklostezky vyjedou v 10 hodin cyklisté různými směry, aby tak symbolicky zahájili novou sezonu. Na každého účastníka navíc čeká upomínkový předmět a v cíli zajímavý program.

Foto: Ilustrační foto

Program akce 1

Článek

Startovat mohou cyklisté ze šesti různých míst – Vsetína, Horní Bečvy, Valašského Meziříčí, Hranic, Lipníku nad Bečvou a z Přerova. Cíle, kam by měli účastníci dorazit, jsou tři a záleží tedy na každém, kterým směrem se vydá.

Cyklisté ze Vsetína budou stratovat z místní části Ohrada – U Splavu a mohou si vybrat mezi dvěma trasami: Vsetín → Hovězí → Vsetín nebo mohou zvolit delší trasu Vsetín → Hovězí → Velké Karlovice → Vsetín. Těšit se mohou na přehlídku veteránů AutoKlubu Rožnov pod Radhoštěm, která se uskuteční v městských lázních Vsetín či na zábavný program u vsetínského zimního stadionu Na Lapači, kde budou připraveny hry a soutěže s dopravní tematikou.

Start v Horní Bečvě bude pod přehradou a ve Valašském Meziříčí vyjedou milovníci jízdních kol z letního koupaliště. Cíl trasy je stejný, a to Rožnov pod Radhoštěm. Tady budou v Gibbon parku připraveny hry pro děti, jízda zručnosti a další doprovodný program.

Třetím cílem je restaurace Jadran u Oseku nad Bečvou. Sem by měli dorazit cyklisté z Lipníka nad Bečvou, kteří odstartují z náměstí T.G.Masaryka, z Hranic, jejichž startovním místem bude stadion SK Hranice, a z Přerova, kteří vyjedou od občerstvení u lávky U Tenisu. Ani tady nebude chybět doprovodný program – cyklo-škola pro děti, Bezpečně na kole pod vedením Městské policie Přerov a k poslechu zahraje rádio Apollo.

Ve stejný den bude navíc členy Klubu vodních sportů Hranice pomyslně otevřena řeka Bečva. I ti na svých lodích doplují až do Oseku nad Bečvou, kde se připojí k ostatním účastníkům akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám