Hlavní obsah

Cyklisté i pěší se na sídliště v Tovární ulici v Bohumíně dostanou po opraveném chodníku

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starému chodníku i veřejnému osvětlení z Fibichovy na Tovární ulici v Bohumíně už zvoní hrana. Brzy je nahradí nová dlažba i úsporné lampy. Radnice vyčíslila proměnu na přibližně jeden milión korun. Odstartuje už na jaře.

Foto: Jana Končítková

Chodník na sídliště v Tovární ulici čeká letos oprava.

Článek

„Místní obyvatelé, kteří z Fibichovy ulice míří kolem zdejších garáží pěšky či na kole přes parčík na sídliště v Tovární ulici, po opravě a rozšíření chodníku nějakou dobu volali. Vyslyšeli jsme proto jejich přání a chodník minimálně o půl metru rozšíříme, aby jej bezpečně mohli využívat jak chodci, tak cyklisté,“ uvedl místostarosta Lumír Macura.

Proměnou tak projde plocha o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních. Stávající asfaltový chodník ve směru od Fibichovy ulice až k mostku přes Stružku se rozšíří tak, aby zde vznikla společná stezka pro chodce a cyklisty. Starý asfalt přitom nahradí nový.

Stejný osud čeká i tu část chodníku, která vede z druhé strany ze sídliště Tovární k mostku. Až na jednu drobnost, namísto asfaltu se tady objeví nová zámková dlažba, aby chodník zapadl mezi ostatní, které křižují sídliště.

Staré sodíkové lampy lemující chodník nahradí moderní ledkové, které mají větší svítivost a jsou úspornější. Počítá se s tím, že podél chodníku vyroste jedenáct nových stožárů veřejného osvětlení.

Přestavba chodníku začne na jaře a potrvá až do prázdnin. V původním stavu zůstane jen ta část chodníku, která vede po mostku přes zdejší Stružku, toho se rekonstrukce nijak nedotkne. V Tovární ulici, kam chodník ústí, plánuje radnice opravit i ty asfaltové části, které míří na jedné straně ke zdejším domům a na straně druhé k supermarketu.

Reklama

Výběr článků

Načítám