Hlavní obsah

Cyklista srazil na Pradědu dítě, do nemocnice chlapce transportoval vrtulník

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmapadesátiletý cyklista na horském kole srazil v neděli v odpoledních hodinách při sjezdu z vrcholu Pradědu šestileté dítě, které šlo s rodiči. Oba utrpěli zranění hlavy, chlapce transportoval do nemocnice vrtulník.

Foto: Záchranná zdravotnická služba Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na asfaltové komunikaci z vrcholu hory směrem na Ovčárnu, kde se běžně pohybují pěší turisté i cyklisté. 

„Muž sjížděl velmi rychle a po střetu s děckem si přivodil těžký úraz hlavy s následným bezvědomím. Bohužel dítě srazil tak nešťastně, že se mu stalo totéž – poraněná hlava a bezvědomí,“ popsal situaci pod Pradědem náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Členové HS ihned po příjezdu oba zraněné ošetřili. Muže odvezla do nemocnice sanitka, dítě převezl  vrtulník Letecké záchranné služby do Ostravy.

„Důsledně apelujeme na návštěvníky, kteří se pohybují na trase vedoucí z Ovčárny na Praděd, aby byli ohleduplní a nepřeceňovali své schopnosti. Na cestě se v těchto dnech pohybuje velké množství lidí v obou směrech a v poslední době dochází často ke kolizím,“ varoval turisty i cyklisty Klimeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám