Hlavní obsah

Charlie Slavík & St. Johnny - bluesové duo dorazí do Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v sobotu 5. února zahraje v nově se rozjíždějící Divadelní kavárně v Písku část kapely St. Johnny & The Sinners, tedy dvoučlenný projekt s obsazením kytara, zpěv a foukací harmonika.

Foto: Petr Hejna

Charlie

Článek

Domovská  kapela pánů Karla “Charlie” Slavíka a Jana “St. Johnny” Stehlíka - se zaměřuje na americkou hudbu 50. let, takzvanou American Roots Music (jump blues, chicago blues, r’n’r, country, rockabilly). Dřevní černošská blues doplňují i původní skladby a parta má tedy připsáno vydání tří titulů CD nosičů.

Původem Plzeňák, dnes Jihočech kytarista a zpěvák St. Johnny prošel řadu kapel, jako například T-Band, Smutný Karel a John Slim Blues Band. Od roku 2004 vede svůj vlastní band St. Johnny & The Sinners, od roku 2007 vystupuje také jako předmětné duo s Charlie Slavíkem, zaměřené na americké country blues.

Pravověrný Pražák, hráč na foukací harmoniku a zpěvák Charlie má za sebou dlouholeté působení na country scéně (je držitelem několika cen bluegrassové asociace) i rockové scéně. Od 90. let se věnuje především bluesové hudbě.

V minulosti byl stálým členem řady bluesových kapel (Visegrad 4 harps-EU, Rene Trossman Band, duo s Lubošem Beňou) a s řadou jiných vystupoval příležitostně (Kinsley Report - USA, Krzak - PL, Frozen Dozen - SK, Jonathan Gaudet - CAN, Papa George - UK, Bluesweisser - SK).

V současnosti je leadrem své vlastní rockabilly kapely Highway 61 a stálým členem kapel St. Johnny & The Sinners a St. Johnny duo. Duo má za sebou album These Times Are Gone (2008) a několik zahraničních vystoupení.

Koncert začíná jako obvykle ve 20 hodin v Divadelní kavárně v objektu píseckého Divadla Fráni Šrámka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám