Hlavní obsah

Chardonnay vinaře Jaroslava Vaďury je nejlepším vínem Slovácka 2017

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské zemské víno Chardonnay z loňské sklizně od polešovického vinaře Jaroslava Vaďury zvítězilo jubilejním 10. ročníku soutěže TOP víno Slovácka.

Foto: Jan Karásek

Jaroslav Vaďura (vlevo) přijal ocenění od hejtmana Jiřího Čunka.

Článek

„Vítězné víno se stane reprezentativním darem Zlínského kraje při oficiálních návštěvách hejtmana. Zvítězilo v konkurenci 111 vzorků vín, které letos do soutěže přihlásilo 26 vinařů. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo v sobotu 19. srpna v Polešovicích, ocenění vítězi předal hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek,“ informovala krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

Jaroslav Vaďura navíc zažil hned dvojnásobnou radost, neboť jeho vzorky zvítězily také v kategorii kolekce vín složená ze vzorků Rulandského šedého, Ryzlinku rýnského, Sauvignonu, Muškátu moravského a Chardonnay.

Do soutěže se podle krajské radní pro životní prostředí a zemědělství Margity Balaštíkové mohli přihlásit vinaři ze Zlínského kraje a přilehlých obcí Blatnice pod Sv. Antonínkem a Blatnička. „Podmínkou bylo, že vína musejí být vyrobena z hroznů odrůd vinné révy mající původ na území České republiky, ze sklizně roku 2016. Deseti nejlépe ohodnoceným vínům byl udělen certifikát a medaile TOP VÍNO SLOVÁCKA 2017, kterou mohou být oceněná vína označena na obalu,“ upřesnila radní.

Soutěž TOP Víno Slovácka vyhlašují Agrární komora Uherské Hradiště a Zemědělský svaz ČR, územní organizace v Uherském Hradišti. Jedná se o regionální ocenění vína ve Zlínském kraji. Akce se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka a krajské radní Margity Balaštíkové a za finanční podpory Zlínského kraje.

„Značkou TOP Víno Slovácka chtějí organizátoři upozornit na kvalitu vín vyrobených na Slovácku. Pro milovníky vín je tato značka zárukou kvality. Soutěž prezentuje práci zemědělců, vinařů a je oceněním jejich záslužné činnosti,“ uzavřela Renata Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám