Hlavní obsah

Chaloupky zvou na premiérový ročník Ovčího dne

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaloupky o. p. s. pořádají v neděli 9. října první ročník Ovčího dne. „Na hájenku u Kněžic zveme všechny, kteří by rádi ochutnali ovčí speciality, vyzkoušeli si práci s ovčí vlnou, nebo si vyrobili máslo a sýr v mléčné dílně,“ pozvala zájemce Klára Křížová, ošetřovatelka chaloupeckých ovcí a pořadatelka akce.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Chaloupecké ovce na pastvě

Článek

Ovčí den, který nahrazuje tradiční Den stromů, má i mnoho dalších lákadel. Návštěvníci si prohlédnou výstavu ovcí a koz, uvidí práci pasteveckých psů – border kolií, uvidí, jak se vlna stříhá a zpracovává.

Ve vlněné dílně nebudou chybět kolovraty a stavy, na kterých si budou moci návštěvníci vyzkoušet řemesla, která byla dříve tradiční pod každou venkovskou střechou. Na místě bude také připravena dílna pro nejmenší a pro zpestření například střelba z kuše, jízda v sedle nebo ve voze.

Součástí akce bude i malý jarmark s ovčími produkty, klobásami, sýry, kožešinami nebo třeba vlněnými šperky. Letos budou navíc celou akci doprovázet dudy.

„Ovčí den, který letos opět podpořilo ministerstvo životního prostředí a který děláme ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody, bude probíhat od 10 do 16 hodin a vstupné je 30 Kč," dodala Křížová.

Chaloupky o. p. s., školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání, se zabývají přípravou programů v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty, organizují pobyty v přírodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám