Hlavní obsah

Challenge Cup: V prvním čtvrtfinále se v Ostravě dařilo lépe francouzským házenkářkám

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtfinálový souboj v házené žen mezi DHC Sokol Poruba a Union Mios Biganos-Begles se odehrál v ostravské hale SAREZA v Přívoze v sobotu 7. března od 18 hodin. Atraktivní utkání sledovalo 675 diváků.

Foto: Josef Zajíc

Házená ženy. Challenge Cup. Ostrava 7.3.2015. DHC Sokol Poruba : Union Mis Biganos Begles( Francie)

Článek

Úvodní minuty patřily Ostravě. Fanoušci bouřili a drželi palce. V sedmé minutě vedly Ostravanky 7:3. Pak Francouzky celkem snadno stav dohnaly a v 18. minutě bylo srovnáno na 9:9. Následně se Francouzkám podařil únik o šest branek. Ostrava ztrátu stáhla. První poločas skončil vítězstvím hostujícího týmu 16:13.

O přestávce palubovku zaplnila budoucnost oddílu DHC Sokola Poruba. Divákům se předvedly minižákyně a za svoji aktivní hru byly zcela zaplněnou halou odměněny potleskem.

Ve druhé polovině měly stále navrch Francouzky. Měly dobře zajištěnou obranu, kterou uzavírala velmi dobře chytající Julia Foggea. Ve 45. minutě ostravské hráčky prohrávaly 19:24. V té chvilce se začalo dařit dávat branky Petře Adámkové, která byla ve střelbě nejúspěšnější - dala  celkem 5 branek.

V 56. minutě Francouzky vedly pouze o tři branky 27:24, což pro odvetné utkání nebylo tak špatné. Závěr hry ale hráčkám Ostravy nevyšel. Nedařila se jim střelba a ztrácely míče. Za poslední tři minuty zvýšily Francouzky na konečných 31:24 ve svůj prospěch.

V hostujícím týmu nastřílela sedm branek Alice Lachaud. Po pěti daly Alice Durand a Carla Nely Alberto Franciska.

V ostravském družstvu opět dominovala brankářka Markéta Doláková, která kryla 14 střel. Nejúspěšnější střelkyní byla Petra Adámková - 5 branek. Šárka Maršíková, Alžběta Rechtorisová a Leona Švirárková daly po 4 brankách.

Odvetné utkání se bude hrát 14. března ve Francii.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám