Hlavní obsah

Cestovní ruch Mikulovska podpoří nově založená organizace

Novinky, Dana Smrčková

Mikulovsko – destinační společnost. To je název nového uskupení, které se zaměří na marketingové a propagační aktivity regionu.

Foto: archiv města Mikulov

Veřejné projednání založení destinační společnosti - Zastupitelstvo města Mikulova v září 2010.

Článek

Město Mikulov, obec Pasohlávky, Dobrovolný svazek obcí Mikulovsko, občanské sdružení Adonis a Asociace podnikatelů v cestovním ruchu nedávno oficiálně spojily síly, aby podpořily turistiku v regionu. Po několika letech se tak podařilo naplnit snahy o založení podobné organizace.

Na začátku přitom stál podnět komise cestovního ruchu, poradního orgánu rady města. „Tato myšlenka pak iniciovala vznik případové studie, která vznikla před čtyřmi lety,“ doplnila Kateřina Korandová z Odboru regionálního rozvoje a investic Městského úřadu v Mikulově.

Organizace chce především zvyšovat informovanost turistů, vydávat informační a propagační materiály, vytvářet a nabízet nové společné produkty.

„Představit si pod tím můžeme třeba zážitkový program, který zahrnuje to nejlepší, co daná turistická oblast nabízí. Například spojení návštěv regionálních vinařství s ochutnávkami vín, prohlídkami sklípků, přírodních a historických památek i sportovního vyžití a relaxace,“ vysvětlila Korandová.

Do plánovaných aktivit se přitom nezapojí pouze zakladatelé společnosti, ale také další firmy a subjekty, které projeví zájem. Kromě spolupráce na jednotné propagaci regionu se plánuje rovněž sdružování finančních prostředků.

Momentálně se zakladatelé zabývají fungováním společnosti v letošním roce. „Realizované aktivity a projekty přitom budou vycházet ze  Strategie a akčního plánu rozvoje cestovního ruchu regionu Mikulovsko, která byla zpracována také jako součást projektu Mikulovsko – profesionální partner v cestovním ruchu,“ doplnil zpracovatel strategie Radek Galousek.

Další informace k projektu ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám