Hlavní obsah

Česko-bavorské kulturní dny přiváží Bavorsko do Plzně

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Treffpunkt láká ve dnech 20. - 22. října do DEPO2015 v Plzni, kde to bude od pátku do neděle žít ve stylu bavorské Biergarten se vším všudy.

Foto: DEPO2015

Podle organizátorů dokládá pestrost programu to, jak rozmanitá a bohatá je česko-bavorská spolupráce.

Článek

Návštěvníky čeká stylová gastronomie včetně bavorských piv, výstavy, literatura, besedy, řemeslo, tradiční i moderní hudba, ze které si vybere snad každý: dechovka a folklor, swing, big beat, DJ.

Celodenní program bude prokládaný představeními českých a bavorských showmanů, od lyžařů po hráče na lahve. Neděli může strávit v depu celá rodina – program pro děti i jejich rodiče zve na dětské divadelní představení, rytířský souboj nebo výrobu a pouštění draků.

„Festival Treffpunkt je jednou z pokračujících aktivit roku 2015, kdy program Evropského hlavního města kultury zpestřili nejrůznější bavorští umělci. Plzeňané si určitě pamatují obrovského oheň chrlícího draka, který se zpoza hranic přiletěl podívat až k nám na náměstí. V loňském roce nás příjemně překvapila obrovská účast na česko-bavorském festivalu v depu, lidé chodili dokonce v českých nebo bavorských krojích, takže i letos se těšíme na taková milá sousedská setkání,” informoval ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

„Česko-bavorský festival Treffpunkt tvoří vrchol v kulturním kalendáři plzeňského regionu tím, že propojuje umělce a návštěvníky z obou zemí. Jsem hrdá na to, že k tomu přispějí bavorští hudebníci, jako například Big Band Convention Ostbayern nebo Jugendblaskapelle Nabburg. Těší mne, že Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v České republice je partnerem této události,” uvedla Beate Merk, bavorská ministryně pro evropské záležitosti a regionální vztahy.

Podle organizátorů dokládá pestrost programu to, jak rozmanitá a bohatá je česko-bavorská spolupráce.

„Když se východobavorský Big Band Convention setká se swingovými hudebníky ze západních Čech, tradiční bavorský folklorní sbor s dudáky z Domažlicka a k tomu se přidají ještě výstavy, autorská čtení a divadelní představení, máte jedinečný program pro velké i malé diváky,” popisuje Klemens Unger z kulturního odboru Města Regensburg. Zájem tamních o festival je tak velký, že magistrát zařizuje již druhý autobus do Plzně.

„Chceme představit Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,” říká koordinátor festivalu Jindřich Jindřich z DEPO2015. „Z muziky zmiňme rock’n’rollové Sunny Bottom Boys, folk-rockové The Red Aerostat či fantastický swingující Big Band Convention Ostbayern, za který vděčíme velkorysosti Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v ČR. Treffpunkt není však jen o hudbě, jsme pyšní, že hostíme výstavu Metamorph jakožto výsledek spolupráce plzeňských a weidenských výtvarných umělců. Filmová část festivalu představí legendární Plechový bubínek a Nebe nad Berlínem. Je toho však mnohem více, každý si v programu najde to své.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám