Hlavní obsah

České sklo a porcelán se představí na frankfurtském veletrhu

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním frankfurtském veletrhu Ambiente představí Česká republika výrobky z českého skla a porcelánu na výstavě s názvem Brilliant By Design. Výstava, jejíž vznik iniciovala Česká centra, představuje veřejnosti aspekty vývoje české tradice výroby skla a porcelánu.

Článek

Česká centra jako příspěvkové organizace Ministerstva zahraničních věcí ČR jsou zřízena pro propagaci České republiky v zahraničí. České centrum představuje veřejnosti zejména projekty, které putují dále po Českých centrech ve světě, a spoluorganizuje mezinárodní výstavy za reciproční možnost vystavování českých umělců v galeriích světových metropolí.

Česká republika se představí na letošním frankfurtském veletrhu Ambiente výstavou českého skla a porcelánu s názvem Brilliant By Design. Jejím cílem je zdůraznit kvalitu i rozmanitost práce českých designérů. Výstava, jejíž vznik iniciovala Česká centra, přitom moderní designérské kousky zasazuje do kontextu jejich historických předchůdců a poukazuje tak na rozličné aspekty vývoje české tradice výroby skla a porcelánu.

Výstavu bude možné zhlédnout v rámci veletrhu Ambiente ve Foyer 4.2 na frankfurtském výstavišti, a to od 15. do 19. února; poté poputuje do dalších měst celého světa.

„Česká centra výstavu iniciovala jako projekt, jehož prostřednictvím chceme prezentovat špičku současné české výroby skla a porcelánu. Tradice a především kontinuita vysoce kvalitního designu i provedení nám pomáhají prosazovat české sklo a porcelán i v extrémně konkurenčním prostředí mnoha světových trhů,“ uvedla Vilma Anýžová, generální ředitelka Českých center.

Vystavené exponáty jsou díly návrhářů: František Vízner, Jiří Pelcl, Olgoj Chorchoj, Martin Žampach, Matěj Chabera, Vanda Mocová, Martin Fait, René Roubíček, Arik Levy, Rony Plesl, Zdeněk Lhotský, Jiří Laštovička, Viktor Chalepa a Daniel Piršč.  

Reklama

Výběr článků

Načítám