Hlavní obsah

České korunovační klenoty budou k vidění na hradě Svojanov

Novinky, Květa Korbářová

Na závěr letošní turistické sezony bude pro návštěvníky oblíbené památky připravený bonbonek. Od 7. září budou na hradě Svojanov k vidění české korunovační klenoty, symboly vlády a moci českých králů.

Foto: Květa Korbářová

České korunovačni klenoty. Foto archiv provozovatele výstavy

Článek

Výletníci nebudou muset jezdit až do Prahy, kde jsou tyto skvosty k vidění jednou za pět let. Mistrovské repliky z dílny světoznámého šperkaře Jiřího Urbana si budou moci zblízka prohlédnout na Svojanově, a to bez dlouhého čekání ve frontách.

Výstava České korunovační klenoty na dosah bude doplněná zajímavostmi z mnohasetleté historie českého pokladu. Projekt připomene také našeho nejvýznamnějšího panovníka Karla IV. Období středověku doplní kopie zbraní, repliky oděvů a obuvi, mince, miniatury a 3D modely.

Unikátní výstava bude v nově zrekonstruovaných výstavních sálech svojanovského předhradí k vidění do 3. listopadu 2019. Expozice bude přístupná pro širokou veřejnost. Pro větší skupiny zájemců o prohlídku klenotů doporučuje správa hradu předem se objednat. Školy, školky, domovy seniorů, ale samozřejmě i další organizace a skupiny získají bližší informace o výstavě šperkařských skvostů u produkčního výstavy Petra Lukase na tel. 605 972 588 a na e-mailu letohradekbrno@seznam.cz, kde si mohou prohlídku také objednat.

Hrad má v září brány dokořán od pondělí do neděle, vždy od 9 do 17 hodin, v říjnu mimo pondělí od 10 do 17 hodin, v listopadu pak ve stejnou dobu o víkendech a ve svátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám