Hlavní obsah

Češi na mistrovství Evropy v softových šipkách zabodovali

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 10. do 15. června probíhalo v italském Caorle Mistrovství Evropy EDU v elektronických šipkách. Češi na šampionátu v nejrůznějších turnajích a jednotlivých kategoriích získali několik titulů včetně těch nejcennějších. Pavel Drtil je novým mistrem Evropy.

Foto: Petra Kulhánková

Dějiště Mistrovství Evropy v elektronických šipkách v Caorle

Článek

Pavel Drtil z týmu 40+ Trutnov získal titul mistra Evropy v hlavním turnaji jednotlivců v nejznámější šipkové hře 501DO, David Písek společně s Terezou Pelíškovou vybojovali mistrovský titul v mixových dvojicích ve hře 501DO.

Český tým ve složení Antonín Davídek, Jiří Moravec, David Písek, Martin

Hoffmann, Michal Ondo a Pavel Drtil vybojoval také první místo v Poháru národů mužů a Blanka Vojtková společně s Terezou Pelíškovou jsou mistryněmi Evropy ve dvojicích žen ve hře 501DO. Češi vybojovali i několik titulů vicemistrů Evropy.

Na mistrovství Evropy o sobě dali vědět i nejmladší čeští šipkaři. Tomáš Houdek nastoupil ve třech turnajích a všechny vyhrál. Je tak zaslouženě nejlepším žákem softové Evropy. Vilém Šedivý přiváží bronz za třetí místo v juniorské kategorii ve hře 501MO.

Anna Votavová, Vilém Šedivý, Sandra Doležalová, Adam Mráz, Nicol Melicharová, Tomáš Houdek, Nikola Kovářová a David Záruba se stali mistry Evropy juniorských národních týmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám