Hlavní obsah

Centrum Zlína se v sobotu ocitne ve vojenském obležení

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojenský zásah podobný scénám z akčního filmu, slaňování z druhého patra nákupní galerie či záchrana raněného - to vše můžete zažít 22. ledna během akce Univerzity obrany konané ve spolupráci s Krajským vojenským velitelstvím Zlín a VOP-026 Šternberk, s. p. obchodním v zlínském zábavním centru Zlaté jablko.

Foto: Univerzita obrany Brno

Ukázky moderního a dynamického systému sebeobrany a boje z blízka MUSADO MCS budou k vidění ve Zlatém jablku

Článek

„Armádní“ týden zahájila v pondělí výstava fotografií ze zahraničních vojenských misí s názvem Víte, že... a snímků z činnosti Univerzity obrany, která připravuje vojenské profesionály a další odborníky působící ve sféře bezpečnosti a obrany státu.

Ti, kdo se chtějí o armádě dozvědět něco víc nebo by se dokonce rádi vojáky stali, se mohou osobně v pátek a v sobotu potkat se zástupci Univerzity obrany. Rádi jim zodpoví případné dotazy a poskytnou jim veškeré informace o možnostech studia na středních a vysokých vojenských školách. 

Celá akce vyvrcholí v sobotu 22. ledna v době mezi 14. a 19. hodinou bohatým programem s atraktivními ukázkami práce taktické skupiny Commandos, přehlídkou technik bojového umění Musado MCS a se simulací konkrétní krizové situace – vyprošťování a záchrana zraněného člena týmu.

Především mužskou část publika jistě zaujme prezentace zbraní a výzbroje Armády ČR. Vyzkoušet si zručnost ve střelbě a manipulaci se zbraní pak budou mít příležitost také prostřednictvím laserové střelnice. Aktivně se mohou lidé centra zapojit také do simulované resuscitace zraněného nebo si ověřit vlastní fyzickou kondici.

Pro milovníky vojenské techniky bude k vidění Tatra 810 umístěná před vstupem do Zlatého jablka ve směru z náměstí Míru. Po celé sobotní odpoledne atmosféru doplní vystoupení vojenského uměleckého souboru Ondráš.

Reklama

Výběr článků

Načítám