Hlavní obsah

Celostátní Cena Ď pro Sbírej-toner.cz

Novinky, Iva Pohanková

Třináctý ročník udílení celostátních Cen Ď, cen pro mecenáše a dobrodince v oblasti charity a kultury, přinesl ocenění v podobě jedné z Cen Ď i ekologicko-charitativnímu projektu Sbírej-toner.cz a jeho organizátorovi, občanskému sdružení AktiPo.

Foto: Monika Váňová, Studio M101
Článek

Třináctý ročník udílení celostátních Cen Ď, cen pro mecenáše a dobrodince v oblasti charity a kultury, který se již tradičně konal v překrásných prostorách českého kulturního svatostánku, Národního divadla v Praze, přinesl ocenění v podobě jedné z Cen Ď i ekologicko-charitativnímu projektu Sbírej-toner.cz, potažmo pak jeho organizátorovi, občanskému sdružení AktiPo.

Svou přítomností tuto akci morálně podpořili významní představitelé společenského života, mezi nimi i Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český.

Jak při předávání ceny uvedl ředitel Centra vysílání Českého rozhlasu, Ondřej Nováček, Cenu Ď si projekt zaslouží, kromě jiného, i za svoji unikátnost. Pomáhá totiž hned dvojnásobně. Sběrem použitých tonerů šetří životní prostředí a jejich proměnou na finanční částky pomáhá mentálně postiženým v 7 zařízeních v České republice.

Za pět let fungování projektu se jeho organizátorům podařilo potřebným rozdělit více než 1,3 miliónu korun. Projekt stále oslovuje nové sběrače, kteří chtějí být společensky odpovědní a pomáhat svému okolí.

Pokud mezi ně chcete patřit i vy, neváhejte a zapojte se do Sbírej-toner.cz. Více na www.sbirej-toner.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám