Hlavní obsah

Část týmu Na kole dětem odlétá do Tasmánie, nejen kvůli závodům na vysokých kolech

Novinky, Matěj Motyčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josef Zimovčák bude závodit v tasmánském Evendale. Část týmu Na kole dětem se rozhodla strávit svojí letošní dovolenou pořádnou cyklistickou přípravou na Cyklotour 2018. Proto skupina 8 mužů v čele s Josefem Zimovčákem odlétá ve středu 14. února do Tasmánie. Cílů výpravy je několik.

Foto: Archiv Josef Zimovčák
Článek

Cílů výpravy je několik. Jedním z nich jsou velké mezinárodní závody jezdců na vysokých kolech v tasmánském městečku Evendale, které se konají 24. února. Na tyto závody se sjíždí nejlepší jezdci z celého světa a Josef Zimovčák zde již v roce 1995 a 1996 zvítězil.

Dalším cílem je šířit myšlenku pelotonu Na kole dětem na nejmenším světadílu, poznat zdejší život, setkat se s krajany a poznat trochu pro nás tak vzdálenou zemi.

Plán výpravy je následující. Skupina nejprve letí do Hobartu v Tasmánii a na kolech pojede po východním pobřeží ostrova na sever do městečka Evendale. Zde se 24. února uskuteční závody - členové týmu budou Josefu Zimovčákovi fandit k co nejlepšímu výsledku.

Poté se tým přesune na sever ostrova a z města Devonport pojede 27. února lodí do Melbourne. Z Melbourne pak v blízkosti pobřeží oceánu do Sydney, kde by členové týmu měli dorazit 9. března. O den později zde bude mít na Česko Sloveské škole Josef Zimovčák přednášku pro krajany. Následovat bude prohlídka Sydney, návrat domů a příprava letošního 9. ročníku Cyklotour.

Reklama

Výběr článků

Načítám