Hlavní obsah

Čajovna zve na promítání filmové klasiky

Novinky, Libor Andla

Série promítání známých a kultovních filmů v čajovně na Větrném kopci ve Výškovicích byla 5. ledna zahájena snímkem z roku 1942. Jednalo se o černobílý film a romantické drama Casablanca, který vypráví příběh z období druhé světové války ze stejnojmenného města.

Foto: Libor Andla

Malý filmový klub v čajovně

Článek

V 19 hodin si první "filmuchtiví" hosté začali hledat svá místa k sezení u stolečků, k tomu popíjet čaj, někteří si dali něco k snědku, jiní pokuřovali vodní dýmku. Filmové promítání v 19.30 mohlo začít.

Sešlo se nakonec kolem 15 diváků a atmosféra byla příjemná. Někteří přišli, protože film ještě neviděli nebo si jej chtěli připomenout, dalšími byli stálí zákazníci.

Čajovna láká i na další kulturní akce

Film měl jednu přestávku na občerstvení a před 22. hodinou diskutující diváci pomalu opouštěli promítací místnost. U východu návštěvníky zastavil plakát lákající pestrým výčtem akcí, které se na půdě čajovny uskuteční v lednu mimo filmový klub. Mezi ně patří kouzelnické vystoupení, přednášky o gruzínských čajích, koncert alikvotních zpěvů či bubenický workshop.

Pořadatelé také prozradili, že filmový čajový klub chystá na únor další film s názvem Baraka a nebude zapomenuto ani na děti, kdy se bude pouštět známé Pane, pojďte si hrát.

"Prožil jsem pěkný a příjemný večer a je potěšující, že mladí lidé mají zájem také o staré kvalitní černobílé filmy, které by neměly být zapomenuty," dodal a uzavřel tak večer jeden z diváků dopíjející čaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám