Hlavní obsah

"Čajkárna" v esejistické soutěži opět zabodovala

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studentům olomouckého Gymnázia Čajkovského se v letošním jubilejním 5. ročníku Esejisticko-prezentační soutěže pro studenty SŠ podařilo navázat na loňský úspěch výhrou jedné ze čtyř kategorií. Škola navíc získala sladkou cenu za nejvyšší počet zaslaných esejí.

Foto: Petr Kameníček

Soutěžící z Gymnázia Čajkovského se svou sladkou odměnou.

Článek

Finále soutěže, které se odehrávalo v olomouckém BEA centru, se uskutečnilo ve čtvrtek 31. března. Do letošního ročníku, který nesl titul „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu.“, bylo zasláno více než 60 esejí od 150 účastníků z celého Olomouckého kraje. Autoři nejlepších esejí byli pozváni do finále, v jehož rámci prezentovali svou práci před odbornou porotou. Vyhlášení výsledků se zúčastnil i senátor Martin Tesařík.

V rámci hlavního tématu si mohli soutěžící vybrat ze čtyř okruhů podle toho, který je nejvíce oslovil. Jednalo se o téma „Jak by mohli podnikatelé a firmy spolupracovat se školami?“, „Jak se chopit příležitosti aneb Kdo nic nezkusí, nic nepokazí“, Návrat do budoucnosti aneb Jak ICT změní svět za 10 let?“ a „Proč (ne)chci žít v Olomouckém kraji“.

Studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského doslova ovládli první kategorii s názvem „Jak by mohli podnikatelé a firmy spolupracovat se školami?“, kde všechny tři soutěžní týmy byly z této školy. Pouze velmi těsně pak studenti nezískali první místo i ve druhé kategorii „Jak se chopit příležitosti, aneb kdo nic nezkusí, nic nepokazí“.

Kromě těchto úspěchů bylo celé Gymnázium Čajkovského oceněno zvláštní sladkou cenou v podobě dortu za nejvyšší počet zaslaných esejí do soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám