Hlavní obsah

Čajkaréna školila celou Moravu v Kin-ballu

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé je Kin-ball asi neznámý sport. Změnit tuto situaci a dostat jej do povědomí vyučujících tělesné výchovy a studentů měl seminář, který se konal v pátek 24. dubna v Gymnáziu Čajkovského v Olomouci.

Foto: Petr Kameníček

školení v Čajkaréně

Článek

Z celé Moravy přijeli učitelé tělocviku, aby získali povědomí o Kin-ballu. Informace získali od nejpovolanějšího, P. J Hamela, kanadského specialisty na tento sport, který trénoval kanadskou reprezentaci a nyní je v České republice, aby zde Kin-ball pomohl rozšířit. Účastníci semináře budou své znalosti rozšiřovat ve svých školách, aby se s tímto zajímavým sportem seznámili i jejich studenti.

Kin-ball je míčová hra určená pro 12 hráčů rozdělených do 3 týmů. Tým, který odpaluje balón, zakřičí barvu týmu, který má balón chytit. Pokud ho tým na příjmu chytí, stává se útočícím týmem, odpaluje a volí barvu týmu, který má míč chytit. Tento postup se opakuje, dokud tým na příjmu nechytí míč.

Základním principem hry je tedy odehrát míč tak, aby jej tým na příjmu nechytil a přitom se míč dotkl země. Naopak tým na příjmu musí zabránit tomu, aby se míč dotkl země.

Snahou Gymnázia Čajkovského je dlouhodobě zvyšovat kvalitu výuky, k čemuž dopomáhají semináře pro učitele. Studenti si tak budou moct již brzy vyzkoušet Kin-ball, oblíbený kanadský sport.

Reklama

Výběr článků

Načítám