Hlavní obsah

Broumovský region zvítězil v prestižní soutěži

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Region Broumovsko zvítězil v prestižní soutěži Agentury Czech Tourism DestinaCZe 2015, v kategorii Cítit se jako doma - EDEN 2015. Slavnostní vyhlášení cen proběhlo v areálu Plzeňského Prazdroje ve čtvrtek 12. listopadu.

Foto: Kateřina Ostradecká

1. místo v kategorii Cítit se jako doma získal region Broumovsko v soutěži DestinaCZe 2015.

Článek

EDEN 2015 a DestinaCZe 2015 jsou soutěže domácího cestovního ruchu, které pravidelně organizuje Agentura CzechTourism. Region Broumovsko, nominovaný v kategorii: Cítit se jako doma – EDEN 2015 společně s regiony Orlické hory a Podorlicko, Jeseníky, Slovácko a Železné hory, byl vyhlášen jako vítěz. Pro Broumovsko v této kategorii hlasovalo nejvíce lidí z široké veřejnosti, a to téměř 60 000.

„Je to pro nás výzvou a zároveň máme velkou radost, že se nám daří u návštěvníků v regionu. Pevně doufám, že celý region Broumovska nejen v oblasti cestovního ruchu bude vzkvétat a bude se mu dařit i nadále. Osobně bych si přála, aby se nám dařilo udržovat přátelské prostředí, milou atmosféru a prostě přesně to, co bylo v naší nominaci: aby se tu lidé cítili jako doma,“ řekla Markéta Hanušová ze Společnosti pro destinační management Broumovska, která cenu za celý pracovní tým v Plzni přebrala.

V soutěži EDEN 2015 Evropská excelentní destinace se Broumovsko do finále své kategorie dostalo s produktem Broumovsko regionální produkt. Soutěž EDEN 2015 vyhrála destinace Jeseníky se svým projektem Ochutnejte Jeseníky.

„Víme, že v regionální gastronomii a produktech s tím spojených jsme ve finále byli s regiony, které jsou daleko před námi. Ale chceme se tomuto tématu nadále věnovat a rozvíjet ho,“ dodala Markéta Hanušová.

Region Broumovsko v minulosti již jednou na soutěžích bodoval – v roce 2011 udělila porota Broumovsku zvláštní ocenění v soutěži EDEN 2011 za kulturní identitu regionu. Slavnostního večera se krom zástupců regionů, krajů poskytovatelů služeb v cestovním ruchu zúčastnil například moderátor Václav Žmolík nebo Iveta Toušlová, dvorní dáma pořadu Toulavá kamera. 

Reklama

Výběr článků

Načítám