Hlavní obsah

Broumovské diskuse přinesou i panel prezidentských kandidátů

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plném proudu jsou přípravy 4. Broumovských diskusí - dvoudenní diskusní konference, jež se uskuteční 6. a 7. listopadu v broumovském klášteře. Letošní téma se zaměří na Vizi vzdělanosti, chybět nebude ani panel prezidentských kandidátů a doprovodný program pro veřejnost.

Foto: Jan Flieger

Broumovské diskuse se uskuteční v listopadu, v sále Dřevník broumovského benediktinského kláštera.

Článek

Svou účast na 4. Broumovských diskusích již přislíbili tito hosté: prezidentští kandidáti Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Michal Horáček, novinář a spisovatel Tomáš Feřtek, bývalý ředitel gymnázia PORG Václav Klaus ml., lékař, pedagog a vydavatel Přítomnosti Martin Jan Stránský, zakladatel společnosti Scio a první soukromé školy v ČR Ondřej Šteffl.

Konference se zúčastní také studenti středních a vysokých škol, pro které budou stejně jako vloni vypsána stipendia. Moderátorsky diskuse povedou novináři Petr Honzejk, Veronika Sedláčková, Robert Čásenský a Daniela Brůhová.

„Pro nadcházející ročník jsme zvolili téma vzdělanosti. I na něm se chceme pokusit přispět ke kultivaci diskuse v českém veřejném prostoru, a to za účasti zástupců různých úhlů pohledu. Jsem rád, že se vzděláním a vzdělaností v poslední době zabývá mnoho významných osobností a věříme, že to může vést ke změnám, které budou všeobecně akceptované a pomohou s dlouhodobým rozvojem naší země. Samotný klášter v Broumově je po staletí centrem vzdělanosti a kultury, tak chceme letošní ročník využít i k reflexi našich vlastních vzdělávacích programů,“ uvedl Jan Školník, ředitel Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov pořádá Broumovské diskuse pod taktovkou neziskové organizace Agentura pro rozvoj Broumovska od roku 2014. Předchozí ročníky se zamýšlely nad tématy Evropská identita, Mír a Demokracie. Setkání jsou v kontextu ostatních konferencí výjimečná tím, že poskytují velký prostor pro debatu – jeden diskusní panel se třemi řečníky trvá tři hodiny, a tak je možné diskutovat do hloubky a nikoliv jen povrchně. Specifikem konference je rovněž důraz na principy kultivované demokratické diskuse: věcnost, otevřenost, poctivost, trpělivost a zdvořilost.

Bližší informace najdou zájemci na webu konference, kde bude možné se od 1. září registrovat. Akce má taky svoji událost na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám