Hlavní obsah

Brno má tři nové prohlídkové trasy. Jejich premiéra bude 1. dubna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum města Brna vyzvalo před časem veřejnost k vytvoření vlastní originální prohlídkové trasy městem a v případě úspěchu nabídlo možnost stát se průvodcem. Sešlo se celkem 13 nabídek, z nichž byly vybrány 3: Brno Nr. 4, Brněnské morytáty a Strach a hnus v Brně.

Foto: Jiří Smutný

Nové infocentrum v Panenské ulici

Článek

Ředitelka TICmB Jana Janulíková k nově vybraným trasám říká: „Představíme je 1. dubna při akci MOJE Brno. Budou součástí slavnostního zahájení letošní turistické sezony u nového informačního centra TO JE Brno v Panenské ulici.“

Prohlídka Brno Nr. 4 prakticky kopíruje trasu brněnské tramvajové linky č. 4. Začíná v Obřanech a pokračuje přes Husovice do Židenic, do areálu bývalé Zbrojovky a do míst někdejších brněnských textilek. Přes centrum pak vede do Masarykovy čtvrti a cíl je u planetária. Začátek je v 10 hodin.

Účastníci trasy Brněnské morytáty projdou centrum města a dovědí se, kde se v minulosti odehrál jaký mord, jaká pověst se k němu váže a jaké související přízraky lze v místě potkat. Vychází se ve 14 a v 16 hodin.

Zájemci o prohlídku Strach a hnus v Brně se seznámí s odvrácenou stranou druhého největšího města České republiky. Dovědí se odpovědi na otázky, zda je třeba se bát po setmění v parku, jak je to s prostitucí, s pouliční kriminalitou a jak Brno dopadá ve srovnání s jinými městy. Začátek je v 17 hodin.

Vstupenky na akce v ceně 50 korun lze pořídit online přes www.ticbrno.cz nebo v obvyklých předprodejích TICmB na Radnické nebo Panenské ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám