Hlavní obsah

Brněnský hrad Špilberk se otevírá veřejnosti

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako jiné významné kulturní instituce a vyhledávaná místa bylo i Muzeum města Brna sídlící na Špilberku s ohledem na pandemii nuceno přerušit běžný provoz. Vše se zvolna vrací do normálních kolejí, a tak i na Špilberku se již těší na postupný návrat svých návštěvníků.

Foto: Jaroslav Štěpaník
Článek

Od pondělí 11. května bude přístupný venkovní areál hradu. O den později budou již na Špilberku otevřeny stálé expozice i výstavy. Kasematy, rozhledna a jihozápadní bastion zůstávají zatím veřejnosti nepřístupny. K jejich opětovnému zpřístupnění by mělo dojít dnem 25. května. Stále dostupná je virtuální nabídka hradu: www.spilberk.cz/spilberk-virtualne.

Výstava Jiří Bielecki: vznášet se a chvět v siločarách přitažlivosti bude otevřená v posunutém termínu od 12. května do 30. srpna. Slavnostní vernisáž nové expozice Chrám kamene, tedy lapidária v opravených vodojemech, se bude konat 3. června. V posunutých termínech se budou také konat vernisáže výstav Evropan Adolf Loos. (Nejen) brněnské stopy Adolfa Loose – 10. června – a Kostkohrádky" – 17. června.

Vila Tugendhat, která je ve správě Muzea města Brna, bude otevřena od 2. června, a to jak zahrada, tak vlastní interiér slavné vily. 14. května bude oznámeno datum otevření online prodeje vstupenek. Stále je dostupná virtuální nabídka: www.tugendhat.eu/cz/vila-tugendhat/mies-online.html.

Reklama

Výběr článků

Načítám