Hlavní obsah

Brněnský divadelní festival Na prknech, dlažbě i trávě pokračuje dvanáctým ročníkem

Novinky, Jiří Smutný

Od 9. do 12 června se v centru Brna veřejnosti představí divadelní soubory, směřující svoji tvorbu do venkovních prostorů a zákoutí. „Když je venku hezky, nemá smysl hrát uvnitř,“ říká dramaturg Divadla Husa na provázku Miroslav Osčatka.

Foto: Jiří Smutný
Článek

V celkem šestnácti inscenacích se představí například Městské divadlo Zlín, Buchty a loutky, Divadlo Tramtarie, Wandering Circus of Mr. Pejo, Divadlo na Hojdačke, V.O.S.A. Theatre, Teatr novogo fronta nebo Long vehicle circus. Nebude chybět ani domácí Divadlo Husa na provázku.

To si připravilo hru Václav Havel - Prase aneb Václav Havel´s Hunt for a Pig v režii Vladimíra Morávka. Představení původně zamýšlené jako anekdota je o tom, jak Václav Havel sháněl prase. Podle Osčatky se autor sice nejprve stavěl ke zpracování tohoto díla zdrženlivě, ale nakonec byl spokojen.

Každý festivalový den začne průvodem umělců Circusu LeGrando, který bude zvát veřejnost na odpolední i večerní představení. Pochod vyjde v 15 hodin z Radnické ulice a bude směřovat k náměstí Svobody.

„Brno má za sebou jedenáct úspěšných ročníků festivalu Na prknech, dlažbě i trávě. Tento festival se v minulých letech stal součástí mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno. My chceme nyní navázat na tradici Prken a znovu do ulic Brna pozvat divadelníky a další umělce,“ uvedla produkční festivalu Kamila Havířová.

A důležitá poznámka na konec: všechna představení jsou zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám