Hlavní obsah

Brněnské kino Art se na pět měsíců přemístí z Cihlářské ulice na Pekařskou

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budova kina Art na Cihlářské ulici letos absolvuje rozsáhlou rekonstrukci. Z toho důvodu bylo nutné najít náhradní místo, kde by činnost kina mohla pokračovat. Turistické informační centrum města Brna, které má kino na starost, vybralo objekt v Pekařské ulici č. 76, v němž sídlí firma Distillery.

Foto: Jiří Smutný

Pekařská 76

Článek

Kino s dočasným kinosálem pro 60 diváků se stane součástí multifunkčního zařízení s kavárnou, pekárnou, pražírnou, bikeshopem a dalšími aktivitami. „Stěhováním vznikne výjimečné místo pro práci, inspirativní setkávání a v neposlední řadě zábavu,“ informovala Jana Janulíková, ředitelka TICmB. „Provoz kina Art se vrátí do své původní budovy na konci září 2017.“

Vedoucí kina Art Milan Šimánek k tomu uvedl: „Zvažovali jsme i jiné lokality. Distillery nám však nabídla nejen prostor, který se dá dobře transformovat na kinosál, ale také do určité míry již funkční zázemí. Vynikající je poloha v centru města a dostupnost MHD. Na letní posezení po filmovém zážitku je místní dvůr úplně ideální. Současně máme dobrý pocit z toho, že naše akce fakticky pomůže zafinancovat a uvést do plného provozu podle nás jeden z nejzajímavějších rozvíjejících se projektů v Brně.“

Rekonstrukce stávající budovy kina přijde na 16 miliónů korun a zaplatí ji Magistrát města Brna. Zateplení objektu za 2 milióny korun bude uhrazeno z fondů Evropské unie. Organizátoři akce předpokládají ukončení oprav koncem září, neboť již v říjnu se má v kině konat další ročník filmové přehlídky Brněnská šestnáctka.

Reklama

Výběr článků

Načítám