Hlavní obsah

Bohuničtí myslivci zavzpomínali na kolegu při střelecké soutěži

Novinky, Petr Pokorný

Již pojedenácté v řadě zavzpomínali v sobotu 2. června myslivci z Bohunic na svého zesnulého kolegu Vladimíra Turýnka. Střelecké soutěže v kulovém čtyřboji, podporované Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ, se zúčastnilo na střelnici Borek u Českých Budějovic celkem 26 střelců, z toho pět žen.

Foto: Petr Pokorný

Střelnici na Borku obsadili v sobotu bohuničtí myslivci.

Článek

„Střílí se malorážkou se zaměřovací optikou na padesát metrů vzdálené mezinárodní terče srnec, kamzík, liška a divočák, a to vestoje s oporou, s oporou o volnou tyč, vleže a vestoje bez opory. Vždy deset ran. Maximální možný nástřel tak činí 400 bodů,“ uvedl předseda Mysliveckého spolku Bohunice Miroslav Procházka.

Vítězem letošního ročníku Memoriálu Vladimíra Turýnka, někdejšího místopředsedy spolku, se stal Radek Řeháček s 350 body před druhým Jakubem Kadlecem (343 bodů) a třetím Václavem Kurfiřtem (319 bodů).

„Jde o akci, z níž se díky pravidelné podpoře Skupiny ČEZ v rámci programu Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín, stala nová obecní tradice. Je určena všem zájemcům z řad obyvatel obce, takže mezi střelci nejsou pouze členové bohunického mysliveckého spolku, ale i ti, kteří si chtěli střelbu z malorážky třeba jen vyzkoušet,“ konstatovala místostarostka Všemyslic Marie Švehlová.

Mezi místní části Všemyslic s obecním úřadem v Neznašově patří vedle už zmiňovaných Bohunic také Slavětice a Všeteč. Obec, ležící severně od elektrárny, má zhruba 1100 obyvatel.

Díky příspěvkům z projektu Oranžový rok, které jsou určeny k podpoře sportovních, kulturních a společenských akcí pořádaných obcemi v okolí Temelína, obec pravidelně čerpá prostředky, s jejichž pomocí uskuteční ročně okolo třicítky různých akcí. „Bez této pomoci bychom si řadu z nich vůbec dovolit nemohli, popřípadě je realizovat v daleko menším rozsahu. Podobné akce přitom lidi stmelují a významně obohacují život obce,“ zdůraznila místostarostka.

Po skončení sobotní střelecké části následovalo společné posezení účastníků, hostů a sousedů v bohunické hospodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám