Hlavní obsah

Bohumíňáci mají na Štědrý večer tradičně sraz na náměstí

Novinky, Lucie Balcarová

Už po dvacáté šesté se na Štědrý den sejdou Bohumíňáci na kultovní akci Na Štědrý večer všichni spolu. Tisíce z nich opět vyrazí na náměstí T. G. Masaryka před zdejší radnici, aby se potkali se známými a popřáli si krásné Vánoce i nový rok. Dostaveníčko zakončí opět ohňostroj.

Foto: K3 Bohumín

Štědrovečerní setkání Bohumíňáků na náměstí před radnicí.

Článek

„Většina domácností v Bohumíně počítá s tím, že se po štědrovečerní večeři a Ježíškově nadílce vydají na procházku na náměstí, aby se tam potkali se známými nebo i s těmi, které po celý rok neviděli. Sraz si tam dávají nejen rodiny, ale i skupinky přátel, někteří si dokonce vyměňují dárky, a sjíždějí se sem i lidé z blízkého okolí. Proto se na štědrovečerní setkání každý rok velmi těším, nikdy nevím, koho tam potkám. Ta atmosféra je tam doslova magická. Když ji jednou zažijete, už u toho nechcete chybět. Jsem rád, že si setkání Bohumíňáci vzali za své a už čtvrt století je pro ně součástí Štědrého dne,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Součástí štědrovečerního setkání, které začíná ve 21 hodin, bude letos koncert Jiřího Koběrského, zpěváka bývalé formace V.I.P. K mání bude horký punč, medovina nebo svařené víno. Slavnostní tečku za celým programem udělá tradiční ohňostroj, a to ve 21:45 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám