Hlavní obsah

Biliculum spojilo děti zábavou

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nafukovací balónky, barevné pentle, pobíhající dýně, strašidelný kostlivec i naparáděná princeznička. Tělocvična mikulovské základní školy na ulici Školní se 19. února proměnila k nepoznání. Po roce tam občanské sdružení Biliculum uspořádalo už pátý ročník Dětského integračního karnevalu.

Foto: Martin Tesařík

Překážková dráha.

Článek

Veselé písničky, spousta her a sladkých odměn v sobotu přilákaly čtyři desítky dětí na zábavné odpoledne v maskách. A bavili se všichni bez rozdílu. Zdraví, handicapovaní, malí i velcí. „Atmosféra je skvělá, většina se nadšeně zapojuje do připravených soutěží. Máme velkou radost z účasti, takhle velký zájem jsme nečekali,“ usmívala se sociální pracovnice Lenka Košuličová. V kostýmu šaška byla k nepoznání.

Kromě něj se v karnevalovém reji objevili třeba doktor, víla, pirát, čarodějnice, voják s kovbojem i motýlek. A program měli opravdu nabitý. Promenádě masek předcházely disciplíny na několika stanovištích. Třeba házení balónkem do otevřené pusy klauna. Nechybělo ani společné závodění ratolestí a jejich doprovodů. Překážková dráha pro dvojice se svázanýma nohama dala zabrat i dospělým.

Děti nadchlo také sbírání barevných míčků, malá diskotéka nebo hry s padákem. „Mně se nejvíc líbila soutěž, ve které jsme si hráli na zvířátka a museli jsme se mezi sebou najít po zvuku,“ zmínila Jaruška Hronová z Mikulova, která přišla za zpěvačku Hannah Montanu.

Soutěžní maratón vyvrcholil pojídáním velkého koláče. Kdo se jako první prokousal do jeho středu, na toho tam čekala dvacetikoruna. S prázdnou však neodcházel nikdo. Kromě sladkých medailí, ilustrovaných časopisů a pexes si každý domů odnesl bezva náladu.

 „O akci jsme se dozvěděli z městského zpravodaje. Doprovodila jsem svoji neteř a malou dcerku, která je za břišní tanečnici. Oceňuju nápad organizátorů takovou akci pro děti zorganizovat. Byli jsme na integračním karnevalu poprvé a moc se nám tu líbilo. Příští rok nás tu máte znovu,“ slíbila Soňa Růžičková z Mikulova.

Občanské sdružení karneval uspořádalo v rámci projektu Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Stonožka, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám