Hlavní obsah

Bezpečnostní a záchranářská technika se poosmé představí v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmé pokračování Dne bezpečnostních a záchranných složek IZS v Dobrušce se uskuteční 12. června. Program začíná již v půl deváté a vyvrcholí koncertem Hudby Hradní stráže a Police ČR. Náměstí F. L. Věka opět zaplní záchranářská a bezpečnostní technika i příslušníci jednotlivých složek.

Foto: Dana Ehlová

Letecká technika naší armády se pravidelně účastní Dne bezpečnostních a záchranných složek IZS v Dobrušce.

Článek

Po vystoupení dobrušských mažoretek a tanečního souboru Melounci dojde ke slavnostnímu nástupu příslušníků bezpečnostních složek IZS, po němž následuje oficiální zahájení akce. O půl desáté se zvednou k obloze oči všech, co se v tu chvíli ocitnou centru Dobrušky, neboť nad náměstím F. L. Věka přeletí vybraná letecká technika.    

A pak už přijdou na řadu ukázky z činnosti zúčastněných složek. Policie ČR předvede zásah proti nebezpečnému pachateli v dopravním prostředku, členové přípravky SDH Křovice a Záhornice, tedy děti "školkou povinné", nastoupí k požárnímu útoku a jistě sklidí za své umění opět obrovský potlesk.  

Své svěřence v akci představí také policejní psovodi, zásahová policejní jednotka ukáže zásah v budově proti ozbrojené osobě s rukojmím. Během dopoledne bude na náměstí dvakrát excelovat jednotka Čestné stráže Armády ČR z posádkového velitelství Praha ve svém exhibičním vystoupení se zbraněmi.   

Do akce je však připravena i historická hasičská technika jednotek SDH Přepychy a Opočno, kterou budou obsluhovat hasiči v dobové výstroji a výzbroji.

Součástí dne bezpečnostních a záchranných složek IZS je prohlídka techniky a vybavení zúčastněných složek nebo možnost vidět úplně zblízka vrtulník, který na úvod burácí na nebi.

Ani letos nechybí velká výstava modelů letadel, lodí a jiné techniky, stejně jako výstava ručních palebných zbraní. Zejména nejmenší návštěvníci se i tentokrát „vyřádí“ během pěnové show.

Od 14. hodiny bude podium patřit Hudbě Hradní stráže a Policie České republiky při premiérovém koncertu ve městě F. L. Věka.  

Předpověď počasí je velice příznivá, a tak se dá předpokládat, že centrum města zaplní v pátek 12. června žáci školek, základních i středních škol nejen z Dobrušky, ale ze širokého okolí a spolu s nimi velké množství milovníků techniky.  

Reklama

Výběr článků

Načítám