Hlavní obsah

Bezpečnost a funkčnost dětských zařízení na obvodě je prioritou

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s každoroční výměnou písku ve všech obvodních dětských pískovištích, která proběhne v květnu a červnu, prochází pískoviště a dopadové plochy u dětských prvků v plzeňském centrálním obvodu bezpečnostní kontrolou detektorem kovů.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť, a proto náš obvod požádal Městskou policii Plzeň o součinnost při jejich kontrole,” informoval David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.  

O tom, jak je tato kontrola nezbytná, svědčí i nalezené předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.  

Jedné z kontrol se zúčastnili kromě pracovnice ODŽP ÚMO Plzeň 3 i starosta Městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer spolu s místostarostou Davidem Procházkou, kteří jako poděkování za práci předali strážníkovi Městské policie Plzeň malý upomínkový předmět. Celá akce by měla trvat dva dny a podle výsledků přijme obvod další opatření.  

„Chtěli bychom poděkovat jak Městskému obvodu Plzeň 1 za zapůjčení detektoru kovů, tak i Městské policii Plzeň za spolupráci při nezbytné kontrole bezpečnosti dětských zařízení, které i nadále budeme věnovat velkou pozornost,” dodal starosta Neubauer.  

Reklama

Výběr článků

Načítám