Hlavní obsah

Běžci na trase v Ostravě podpořili olympijskou myšlenku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 26. června odstartovalo v Ostravě-Porubě 148 závodníků v Běhu olympijského dne, aby svým sportovním výkonem podpořili myšlenku olympionismu.

Foto: Josef Zajíc

Běh Olympijského dne Ostrava - Poruba. 26.6.2013, Start.

Článek

V neděli 23. června uplynulo 119 let od založení Mezinárodního olympijského výboru, který byl ustaven v roce 1894.

Olympijský den je sportovní svátek, který je pořádán od roku 1948 v závěru měsíce června s cílem podpořit myšlenky olympionismu, připomenout zakladatele novodobých olympiád a zejména vést mládež i dospělé k tomu, aby za všech okolností bojovali a zápolili čestně nejen na sportovním poli, ale i v osobním životě.

Závod uspořádali členové TJ Liga 100 Ostrava, o. s. pod vedením jejího předsedy PhDr. Ing. Jaromíra Horáka a pod patronací Českého olympijského výboru a Klubu českých olympioniků Praha.

Ve středu 26. června v 17 hodin 148 běžců všech vyhlášených kategorií odstartovala na devítikilometrovou trať bývalá reprezentantka, olympionička, sportovní gymnastka Adolfína Tačová, členka Klubu českých olympioniků. Běžcům popřála, aby i v dešti a relativním chladu běželi co nejrychleji, aby byli co nejdříve v cíli.

To se podařilo polskému závodníkovi z Ratiborze Robertu Antczakovi, který trať zaběhl za 29:29 těsně před mladým atletem z MK Seitl Ostrava Janem Fouskem - 29:42 a Matoušem Vrzalou z SSK Vítkovice- 30:18.

V kategorii žen opět dominovala Adéla Esentierová z Baláž Extreme Teamu Ostrava - 34:04. Za ní doběhla ostravská závodnice Lucie Gruchalová - 35:20 před třetí ženou v závodním poli Kristýnou Čablovou z MK Emila Zátopka - 35:35.

Závodníci na prvním místě ve všech kategoriích obdrželi finanční odměnu a všichni, kteří doběhli, i originální tričko s emblémem Běhu olympijského dne 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám