Hlavní obsah

Bez účasti rodičů a dětí se do 1. tříd zapisovalo i ve Znojmě

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez dětí a bez rodičů, tak proběhly z důvodu preventivních opatření v boji proti koronaviru letošní zápisy do 1. tříd také ve Znojmě.

Foto: Městský úřad Znojmo

Ilustrační foto

Článek

„Chtěl bych poděkovat nejen ředitelům škol, ale hlavně rodičům za přístup k letošnímu netradičnímu online zápisu do škol. Bylo to pro nás všechny nové a jsem moc rád, že jsme zápisy administrativně dobře zvládli,“ uvedl starosta Jan Grois.

Počty budoucích prvňáčků už mají jasnější obrysy. Ředitelé znojemských základních škol obdrželi 470 žádostí o přijetí do 1. tříd pro školní rok 2020/2021, přičemž v září by povinnou školní docházku mělo zahájit téměř 400 dětí. U zápisu bylo podáno 66 žádostí o odklad povinné školní docházky.

V letošním roce proběhly zápisy do znojemských základních škol poprvé s elektronickou podporou - a s ohledem na protiepidemická opatření také bez osobní účasti dětí a rodičů.

Největší zájem měli letos rodiče o základní školu na Pražské ulici, která obdržela 94 přihlášek. Ředitelé škol obdrželi také 66 žádostí o odklad povinné školní docházky, což je v porovnání s předchozím rokem pokles o 23 procent. Naopak nárůst zájmu o znojemské školy město zaznamenalo ze strany rodičů z jiných obcí, odkud přišlo celkem 79 žádostí (ve srovnání s předchozím rokem nárůst o 25 žádostí).

Jedenáct prvňáčků nastoupí od září do třídy s prvky Montessori na základní škole v Příměticích. Osm prvňáčků zasedne do lavic na odloučeném pracovišti v Konicích a dva v Mramoticích.

Reklama

Výběr článků

Načítám