Hlavní obsah

Bez nové dálniční známky se řidiči vystavují tučné pokutě

Novinky, Alena Lochmannová

Kdo nechal nákup nové dálniční známky na poslední chvíli a první únorový den vyjel ještě se starou, vystavuje se tučné pokutě a to nejen v České republice, ale i dalších evropských zemích. Pokuty se místně různí, ale zpravidla se pohybují na tři až desetinásobku hodnoty dálniční známky.

Foto: Jan Tykvart

Za roční známku zaplatí řidiči 1200 korun, za měsíční 350 korun a kupon na deset dní je vyjde na 250 korun.

Článek

Pondělí 31. ledna byl poslední den, kdy mohli řidiči vyjet na dálnice a rychlostní silnice s loňskou známkou. Ten, kdo nebude mít na svém předním skle vylepenou dálniční známku pro rok 2011 a využívá zpoplatněné úseky komunikací, vystavuje se skutečně vysoké pokutě. Jak informuje dopravní policie, na kontrolu dálničních známek se nyní zaměří.

Dálniční kupony jsou k zakoupení na všech provozovnách České pošty, u čerpacích stanic, případně i na hraničních přechodech. K dispozici jsou kupony s roční platností (R), měsíční platností (M) a desetidenní kupony (D).

A jak jsou na tom s koupí dálničních známek Plzeňané?

"Dálniční známku jsem si nekupoval. Každý rok ji totiž dostáváme od leasingové společnosti, která nám financuje naše automobily,“ uvedl Jan Tykvart z Plzně ze společnosti Tykvart s. r. o., který v automobilu tráví několik hodin denně.

"Dalniční známku jsem si ještě nekoupil, ale určitě si ji pořídím, jelikož po dálnici jezdím často hlavně za rodinou na Slovensko a v létě za poznáváním všeho možného i nemožného,“ uvedl další plzeňský řidič, Marcel Vyšný.

Za roční známku zaplatí řidiči 1200 korun, za měsíční 350 korun a kupon na deset dní je vyjde na 250 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám