Hlavní obsah

Betlémské světlo a živý betlém v Záměli

Novinky, Marie Červinková

Nejen v půlnoční hodinu anděl se zjevuje, zpívá se v jedné vánoční písni. V obci Záměl měli návštěvníci a zájemci o betlémské světlo možnost vidět hned anděly dva - docela živé - a navíc i celou svatou rodinu.

Foto: Marie Červinková

Svatá rodina

Článek

Vánoční atmosféru 24. prosince navodilo čtené evangelium sv. Lukáše. Mnohým tak objasnilo, proč jsou tyto dny pro věřící tak významné. Kdo chtěl, mohl si zazpívat vánoční koledy spolu se zpěváky v doprovodu kytary a basy.

Setkání sousedů a známých vyzařovalo pohodu a přání všeho dobrého. Dopolední hodinka - od 10 do 11 hodin - dala možnost zájemcům narušit kolotoč příprav a zastavit se, popřemýšlet.

Pro dobrou náladu se podávala teplá medovina a svařené víno, děti byly obdarovány od andělů malými dárečky. Domů si každý odnášel betlémské světlo s přáním, aby bylo poslem dobrých zpráv pro celé jejich rodiny a symbolicky svítilo v tmách zdánlivě neřešitelných situací.

A kdeže to bylo? V Hostinci u Karla IV. v Záměli v režii Občanského sdružení Má vlast – můj domov. Akce se konala za podpory fondu T – MOBILE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám