Hlavní obsah

Benefiční běh 2 míle pro Diakonii se stěhuje na Rybníček

Novinky, Petra Kučerová

I letos na jaře uspořádá Diakonie ČCE - středisko CESTA Uherské Hradiště ve spolupráci s hnutím Rozběháme Uherské Hradiště oblíbený benefiční běh 2 míle pro Diakonii. Tentokrát však běh nejen pro zdraví, ale i pro podporu sociálních služeb střediska CESTA, čeká jedna zásadní změna.

Foto: Petra Kučerová

Benefiční běh se stěhuje do Starého Města, délka trasy však zůstane zachována

Článek

Benefiční běh se stane součástí velké sportovní akce Den pohybu pro zdraví ve Sportparku Rybníček Staré Město v neděli 13. května. Novinkou bude i dětský běh.

Startovat i končit bude trasa ve Sportparku Rybníček, 2 míle, tedy 3,2 kilometru, zůstane zachováno. „Už vloni jsme si říkali, že by to chtělo benefiční běh obohatit o doprovodný program pro celou rodinu. Což spojení se Dnem pohybu pro zdraví splňuje dokonale. Ve Sportparku Rybníček se bude odehrávat celodenní program se sportovní tematikou a připravena bude zábava pro děti i dospělé,“ neskrývá radost ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová.

Účastníci běhu tak získají zázemí v šatnách, mohou se občerstvit v restauraci a po odběhnutí své trasy mají možnost zůstat na Rybníčku a užít si skvělý zbytek dne. „Novinkou bude i dětský běh,“ dodala Zuzana Hoffmannová.

Pomáhejte s telefonem v kapse

Součástí benefičního běhu 2 míle pro Diakonii budou stejně jako v minulosti i výzvy Sbíráme kiláky se Sběrnými surovinami a Počítáme kiláky s Euregnií, kdy mohou lidé finančně přispět vlastním sportováním, se spuštěnou mobilní aplikací v kapse, na podporu Diakonie.

Všechny takto získané kilometry opět partneři Sběrné suroviny UH (chůze a běh) a Euregnia s.r.o. (cyklistika) přemění na peníze a věnují středisku CESTA. Nově benefiční akci finančně podpoří i Jarošovský pivovar. „Výzvy spouštíme už ve středu 21. března, podrobný návod, jak na to, najdete na webu střediska CESTA a ve facebookové výzvě,“ upozornila Markéta Hrdinová z Rozběháme Uherské Hradiště.

Další informace získáte na webu www.strediskocesta.cz nebo ve facebookové události 2 míle pro Diakonii – jaro 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám