Hlavní obsah

Benefiční aukce uměleckých děl pomůže ochraně přírody

Novinky, Magda Klusáková

Dvanáctá předvánoční benefiční aukce uměleckých děl se uskuteční 22. listopadu od 17.30 hodin v Ernově sále na Staré radnici v Brně. Aukci každoročně pořádá Nadace Veronica ve prospěch ochrany přírody.

Foto: Magda Klusáková

Zoubek Olbram - Léto 2009, cín, částečně zlacený, 35x35 10 000 Kč

Článek

Vyvolávací ceny dražených děl se budou pohybovat od 200 korun za čárový lept od Jany Peškové do 20 000 Kč za obraz od Vlastimila Zábranského.

V aukci se bude dražit 94 položek od 69 autorů. V letošní aukci budou draženy nejen obrazy, grafiky, sochy, autorské šperky, ale také výjimečné zážitky a lahve zajímavého vína. Stejně jako v předchozích ročnících, budou na letošní aukci dražena díla renomovaných českých umělců, mezi kterými je například Olbram Zoubek, Miroslav Štěpánek a Jindřich Štreit.

Výtěžek z letošního ročníku je určen na obnovu a záchranu studánek na území moravských krajů a kraje Vysočina. Studánky dodnes slouží nejen člověku, ale jsou důležité především pro živou přírodu a krásu krajiny.   

Peníze z minulých aukcí přispěly mj. k záchraně vzácného stoletého jedlobukového lesa před vykácením, nebo k záchraně naší nejvíce ohrožené sovy sýčka obecného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám