Hlavní obsah

Během Hradozámecké noci zpřístupníme dosud uzavřenou komnatu, hlásí ze zámku Častolovice

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi více než osmdesáti hrady a zámky, které se poslední sobotní srpnovou noc promění v pohádkově kouzelná místa, nebude chybět zámek Častolovice. Letošní Hradozámecká noc zde proběhne 26. srpna od 19 do 24 hodin.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Romantické divadelní nasvícení zámku Častolovice.

Článek

Tak jako v předešlých letech i letos si budou moci návštěvníci plnými doušky vychutnat jedinečnou atmosféru kouzelně osvětleného zámku, jehož historie sahá až do 13. století, kdy zde stála vodní tvrz.

V sobotu 26. srpna se tedy úderem 19. hodiny v Častolovicích mimořádně otevřou zámecké brány a až do půlnoci se budou konat oblíbené noční prohlídky v rámci Hradozámecké noci.

„Pro letošní rok jsme připravili netradiční prohlídky zámecké expozice, jejichž součástí bude i zpřístupnění jedné z doposud uzavřených komnat. Jedinečnou atmosféru nočního zámku s praskajícím ohněm v Rytířském sále a divadelním nasvícením umocní poslech tónů známých francouzských šansonů v podání dua Nos Dames, které zazní na nádvoří zámku od 20 do 22 hodin,” vystavila pozvánku k návštěvě renesanční perly východních Čech Kateřina Kovaříčková ze správy zámku.

Romanticky laděný večer mohou návštěvníci zakončit příjemným posezením v kavárně s restaurací na nádvoří zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám