Hlavní obsah

Běh veltruským parkem si letos pospíšil

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní běh veltruským parkem, který je současně prvním závodem Dolnovltavského poháru, se konal třetí dubnovou sobotu, tedy o dva týdny dřív než obvykle. Současně se nově startovalo a dobíhalo do cíle v dobře známém areálu místního letního kina.

Foto: Martin Tlustý

Start kategorie ml.chlapců na 500 m. Úplně vpravo startuje budoucí vítěz Josef Novák ZŠ Veltrusy s číslem 66.

Článek

Na start se postavilo 221 běžců, z toho 54 v kategorii dospělých. Byla také vypsána soutěž školních tříd místní ZŠ, ve které zaslouženě zvítězila 7. A.

Nový rekord na trati 10 000 metrů ustanovil Michal Michálek s časem 33:13,5. V kategorii žen vylepšila svůj čas na 5500 m Pavla Šimůnková o několik desetin sekundy na 23:38,9.

Od příštího ročníku by se měl běh pořádaný veltruskou Asociací sportu pro všechny vrátit opět přímo k zámku a také k poslední dubnové neděli.

Další letošní regionální běžecké závody se na Kralupsku uskuteční v sobotu 28. května (Dřínovský kros) a dále v sobotu 30. července (Miřejovický půlmaratón).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám