Hlavní obsah

Baseballoví rivalové změří síly. Draci jsou zatím v čele, Technika za nimi v závěsu

Novinky, Marek Vičar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballové derby mezi brněnskými Draky a Technikou se odehraje ve čtvrtek 10. května od 19 hodin na Městském baseballovém stadionu v Komárově.

Foto: Marek Vičar

Petr Minařík je nadhazovačskou jedničkou v rotaci brněnských Draků

Článek

Draci s největší pravděpodobností začnou na nadhazovacím kopci se zkušeným Petrem Minaříkem. Technika má ve své sestavě Jakuba Toufara, který Draky dvakrát porazil vloni ještě v dresu Expressu. Draci se v poslední době potýkají s problémy v obraně, ve čtrnácti zápasech se dopustili již 27 chyb v poli. I přes vysoký počet chyb ale dračí obrana zatím inkasovala pouze 48 doběhů, což je nejméně v extralize.

Dračí ofenzíva funguje dobře, Jakub Hajtmar a Tom Brice si drží velice vysoký pálkařský průměr. K nim se připojují ještě Martin Schneider a Alex Derhak, oba odpálili v posledním zápase s Eagles homerun, Schneider má na kontě nejvíc dvoumetových odpalů ze všech pálkařů extraligy.

Šestnáct let vládli České baseballové extralize Draci Brno. Vloni ale prohráli ve finálové sérii s Technikou. Zítra se tito dva nesmiřitelní rivalové opět střetnou. Draci jsou momentálně na prvním místě v tabulce, Technika hned za nimi druhá a tak se dá opravdu očekávat ten nejlepší baseball.

Reklama

Výběr článků

Načítám