Hlavní obsah

Bárta, Koller a Dragoun udělají Dost dobrý kROCK

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Dan Bárta s doprovodnou jazzovou kapelou Illustratosphere, zpěvák a bubeník David Koller se svým Kollerbandem a klávesový čaroděj Roman Dragoun zahrají v pátek 26. dubna na dobročinném koncertě pro břeclavský stacionář.

Foto: OSVILIK.CZ
Článek

Akce se koná v břeclavském Domě kultury od 18 hodin. Hvězdy české hudební scény podpoří stacionář pro postižené děti. Za organizací dobročinného večera stojí občanské sdružení Vilík, jehož zakladatelkou je Lenka Idesová, matka těžce postiženého syna Williama.

„Sdružení jsme založili letos v lednu a naším cílem je získat co nejvíce peněz pro dětský stacionář Utilis v Břeclavi, který provozuje obecně prospěšná společnost REMEDIA plus,“ říká osmatřicetiletá žena. Ještě před oficiálním zápisem na MVČR iniciovala Lenka Idesová Vánoční projekt tanečního studia Actiwity D.C. a to celý výtěžek svých předvánočních vystoupení věnovalo břeclavskému stacionáři.

„Celková částka, která byla předána na posledním představení, činila krásných 120 tisíc korun. Tak věřím, že se nám i z pátečního benefičního koncertu podaří společně získat další peníze,“ dodala organizátorka. Celý výtěžek ze vstupného jde na podporu stacionáře. „To byla i podmínka Dana Bárty a tak všechny peníze za vstupenky půjdou na dobrou věc," říká Lenka Idesová.

„S Danem se znám osobně už dlouho. Jednou, když jsem vzala syna na festival a byl tam i Dan, tak jsme začali probírat neutěšenou situaci břeclavského stacionáře. A jelikož on na podobných beneficích často hrává, tak jsme vymysleli náš páteční koncert Dost dobrý kROCK," vzpomíná Lenka Idesová.

Přispět na dobrou věc mohou lidé i na webových stránkách sdružení www.osvilik.cz, kde probíhá dobročinná aukce předmětů zapojených zpěváků. „Toto byl nápad Davida Kollera. Původně jsem myslela, že kluci dají jen nějaké drobnosti, ale oni vzali aukci vážně a příjemně mně překvapili. Jsou tam skvosty jako Danův kulich, jeho rukopisy k písním, kniha s Danovým věnováním o vážkách, David do aukce věnoval Zlatou desku za album KollerbanD Live,“ přiblížila Lenka Idesová.

Její sedmiletý syn William, který je odkázán na neustálou péči, společně s dalšími 14 dětmi navštěvuje dětský denní stacionář na Herbenově ulici v Břeclavi „Je tam moc spokojený, všichni se o děti skvěle starají. Jen ty prostory jsou opravdu šíleně stísněné a zatím se nedaří najít větší. A město taky jen krčí ramen. A myslím si, že většina lidí ani neví, že stacionář existuje,“ říká matka a i díky občanskému sdružení, které založila, věří, že se situace časem zlepší.

Lístky na koncert jsou v předprodeji k dostání až do zítra na několika místech v Břeclavi.

Reklama

Výběr článků

Načítám