Hlavní obsah

Barevná mlha Veroniky Mokrošové se nese Ostravou

Novinky, Josef Zajíc

V Industrial Gallery v Ostravě je od 5. února k vidění výstava současné malby absolventky Fakulty umění Ostravské univerzity Veroniky Mokrošové. Expozice má název Barevná mlha.

Foto: Josef Zajíc

Barevná mlha Veroniky Mokrošové. Industrial Gallery 5.2.2013

Článek

Veronika Mokrošová patří mezi přední talentované diplomantky Ostravské univerzity Fakulty umění z roku 2012. Studovala v ateliéru malby Daniela Balabána.

"Na tvorbu Veroniky Mokrošové lze nahlížet jako na součást širšího výtvarného a názorového proudu nesoucího se ve znamení resuscitace mýtu. V době, které chybí schopnost si pamatovat a historicky reflektovat důležité skutečnosti, se tento "návrat" ukazuje jako nebývale vitální. Má co do činění s romantismem, jenž jako jakási ponorná řeka vědomí stále ovlivňuje naše smýšlení, ve kterém se v pravidelných cyklech vynořuje představa dobrého divocha, jednoduchého života, spontánnosti nebo třeba dětské, respektive zvířecí nevinnosti," komentoval tvorbu autorky obrazů kurátor výstavy Tomáš Knoflíček.

"Pro mě přeměna mytologických prvků je přirozená, měla jsem dříve období, kdy jsem se právě mytologií velmi zabývala. Chápu ji spíše archetypálně. Obrazy nemají popisky. Dávám divákům možnost se nechat ovlivňovat nejen mými obrazy, ale i jejich vědomím," dodala Veronika Mokrošová.

Výstava potrvá do 3. března. Galerie je otevřena od pondělí do pátku od 10.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám