Hlavní obsah

Autokemp Olešná ve Frýdku-Místku zahajuje sezónu, bude plná novinek

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lokalita přehrady Olešná ve Frýdku-Místku nabízí nejen výjimečnou cyklostezku vhodnou pro bruslaře, krytý a letní aquapark, multifunkční hřiště s prvky pro různé věkové kategorie, ale také autokemp. Sezóna v autokempu bude zahájena v pátek 23. června a návštěvníkům nabídne několik novinek.

Foto: Sportplex

Autokemp Olešná - prostor pro karavany

Článek

První novinkou je hlídání stanů. „Autokemp není oplocen. Aby se u nás návštěvníci cítili bezpečně a měli zejména v noci klidné spaní, rozhodli jsme se, že autokemp bude hlídat bezpečnostní agentura,“ uvedla jednatelka městské společnosti Sportplex Michaela Mahrová.

Městská společnost Sportplex, která provozuje aquapark i autokemp na přehradě Olešná pokračuje také v projektu Ozdravujeme Olešnou, s čímž souvisí další novinka, a tou je omezení parkování aut u stanů na pláži, tedy na travnaté ploše od cyklostezky směrem k vodě. Pro vozy je samozřejmě připraveno parkoviště u recepce autokempu. Travnatá plocha u vody se tak stane skutečnou „oázou“ klidu určenou pro relax i bezpečné hry dětí.

„Na téma travnaté plochy navazuje naše další novinka, kterou je zdravotně nezávadný postřik proti klíšťatům. Nechali jsme ho aplikovat v autokempu i v letním aquaparku,“ doplnila Michaela Mahrová s tím, že další novinkou je i připravované letní kino na pláži. Ve středu 19. července se bude v prostorách autokempu promítat film Špunti na vodě.

Léto na Olešné se ponese v retro stylu. V letním aquaparku vyroste retro dovolenkový koutek, vybaven věcmi, které mnozí z nás pravidelně vozili v 80. - 90. letech minulého století na dovolenou. Připraveny budou i doprovodné akce. Ta první s názvem Hurá prázdniny nabídne první červencový víkend retro perly, od minisrazu trabantů, přes workshop výroby retro-kytiček, procházku okolo Olešné v retro stylu až po možnost vyfotit se v retro fotobudce.

V autokempu Olešná je pro karavany připravena a upravena plocha o rozloze zhruba 4000 metrů čtverečních, což představuje kapacitu zhruba 40 míst vybavených elektrickými přípojkami, ke stanování je prostor přibližně dvojnásobné rozlohy, částečně zastíněn stromy.

„Autokemp Olešná je držitelem Certifikátu Asociace kempů České republiky a je kategorizován jako tříhvězdičkový autokemp. Pro jeho návštěvníky se stále snažíme zdokonalovat služby a rozšiřovat nabídku aktivit pro využití volného času. Věřím, že jeho skalní návštěvníci novinky přivítají a noví návštěvníci si toto místo oblíbí a budou se k nám vracet,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám