Hlavní obsah

Aukce spolku Integrace 3P se vydařila po všech stránkách

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravit úspěšnou charitativní dražbu není jen tak. Té, která se konala 12. dubna v Hilton Prague Old Town ve prospěch spolku Integrace 3P, z.s., se věnovala celá řada lidí a bylo to vidět. Výsledek byl nad očekávání.

Foto: Felix Pašek

Pavlína Senič

Článek

Aukci předcházel na počátku března workshop, při kterém známé osobnosti a hosté pomalovali židličky. Odborného dohledu se ujala žádaná malířka z Podkrkonoší Pavlína Gardianová a Peter Herel. Z Bratislavy přijela herečka Anička Šišková, která se spojila s choreografkou a herečkou Andreou Strakovou. Operní diva Pavlína Senič přišla se seniorkami, kterým se věnuje v projektech spolku.

Dorazila také herečka Michaela Dolinová, nechyběla její kolegyně Petra Špindlerová, zpěvačka Dagmar Herzánovou a ani známý florista Pavel Hruška. Pomoc dobré věci přišla také Ollie Roučková, jezdec na čtyřkolce ze stáje Procamping Racing team. Z Plzně přijel všechny podpořit moderátor Petr Jančařík. Štětce se chopil i Tomáš Pik, protagonista filmu Miluj mě, jestli to dokážeš. S nadšením se zúčastnili také zástupci hostitele Hilton Prague Old Town.

Myslíte si, že aukce byla formální a nudná? Tak to opravdu nebyla! Díky volbě skvělého licitátora měla spád a pěkně procvičila i bránice všech přítomných. Pohotový Karel Voříšek byl navíc vtipný a z dražby udělal naprosto výjimečnou událost. To, co se tam vše dělo, tak to je na dlouhé vyprávění a některé licitace se už nikdy nedají zopakovat. Třeba ta, kdy Pavel Hruška vydražil celý tým Ollie Roučkové, který se na místě skládal z mechanika Daniela Zelenky, fotografa týmu Tomáše Prachaře a kuchařky Anety.

„Moc bych chtěla poděkovat celému mému závodnímu týmu, který se zapojil do dražby a nechal se ochotně prodat. Ač zprvu byly obavy, nyní se všichni těšíme na brigádu na zahradě u pana Hrušky,“ prozradila na konci Ollie. Tečkou však byly slzy od radosti, protože takový výsledek zakladatelky spolku opravdu nečekaly, i když tajně si takový výsledek přály. Finální částka se totiž vyšplhala na úžasných 100 tisíc korun.

„Našim partnerům moc děkujeme a vážíme si jejich vstřícnosti. Máme obrovskou radost především z toho, že se naše projekty opět posunou nejen díky dražitelům, ale i díky dlouhodobým podporovatelům našeho spolku,“ pronesla Pavlína Senič. Velké poděkování bylo dále vysláno za Ivanem Králem, který věnoval do aukce velkoformátovou fotografii s názvem Zjevení. Také za Jiřím Černým, jehož kresby se s velkým zájmem dražily.

Malým dárkem pro všechny bylo vystoupení Dagmar Herzánové, která v současné době nejvíce inklinuje k jazzu, a nezapomenutelné Pavlíny Senič, známé operní pěvkyně a navíc ředitelky projektů Integrace 3P, z.s.. Zasloužený potlesk opravdu nebral konce. Do aukce se aktivně zapojili: Ekofarma Javorník Štítná, Italská domácnost, Pavla Trpálková, Radomil Sláma, Pavel Hruška, Jindřich Frýdl EXPOS Praha, společnost Plastia, Pavlína Hozová, manželé Štembergovi, Marcela Nevšímalová a samotný Hilton Prague Old Town a jeho zaměstnanci.

Výtěžek bude spolkem použit na realizaci projektů: Spojte se s rodinou na dálku, Ženy nestárnou, ale vyzrávají a také ve prospěch projektu Včasný záchyt Alzheimerovy nemoci – kvalitnější cesta životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám