Hlavní obsah

Ani extrémní horko nezabránilo dětem v Kraslicích oslavit začátek prázdnin

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek prázdnin v Kraslicích už tradičně patří akci Try and Play. Jde o akci hodně netypickou. Spojuje totiž soutěže v přírodě s kulturním programem a rockovou hudbou. A navíc vše bez jakékoli finanční podpory.

Foto: Jan Eckstein

Spolek Valeknava předvedl několik scének z historie "darebáctví". Nejznámějšími darebáky byli piráti.

Článek

„Všichni organizátoři i účinkující akci připravují zcela zdarma,“ potvrdil hlavní organizátor František Hanzlíček. „Všechny atrakce pro děti, soutěže a vystoupení, vše děláme z ryzího nadšení. Asi to v dnešní době není úplně běžné, ale letos pořádáme již pátý ročník, takže je vidět, že to jde. A nerozhoduje to, že většina jsme věřící. Důležité je, že se tu setkáme s přáteli bez ohledu na věk nebo víru a uděláme radost dětem.“

V městských sadech byla pro děti připravena olympiáda plná lehkých i složitějších úkolů. Soutěžící museli prokázat obratnost při pohybu po laně, přesnou mušku při hodu míčkem i střelbě z luku a pušky, ale také odvahu, když se po lanovém žebříku vydávali více než deset metrů vysoko do koruny starého dubu. Program obohatil spolek Valkenava, který předvedl několik ukázek z dějin „darebáctví“. Před diváky se tak odehrály příběhy karibských pirátů, těžkosti poutníka v době renesance přepadeného zloději a nakonec i nájezd Vikingů.

„Try and Play je hlavně o hudbě. Především, ale ne pouze o rockové hudbě. Jsem totiž starý rocker,“ usmívá se František Hanzlíček. „Každý rok tu máme několik hostů, kapely z celé republiky a zahraniční hosty. Loni tu byla skupina Pankrator ze Švédska, letos To Leave A Trace z Ukrajiny. A k tomu Blues Mystery z Trutnova, Rain z Liberce, Stripes Of Glory z Ostrova a Mayslayweec z Aše. Program je prostě bohatý a každý si tu něco najde. Letos nám dalo zabrat počasí, ani mohutné stromy městských sadů nepomohly v tom velkém horku. Ale vše se podařilo a nyní už začínáme s přípravou příštího ročníku.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám